Broederschool presteert sterk in Vlaamse wiskunde olympiade

Naar jaarlijkse gewoonte – en in 2021 al voor de 36ste keer op rij – staan de zenuwen op scherp en zijn de spanningen reëel: de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) is in het land! Meer dan 25 000 leerlingen waagden een poging, waarvan er 2063 de tweede ronde haalden.

Gezonde competitiedrang

Op een totale schoolbevolking van een 520-tal leerlingen stootten er 17 leerlingen van de Broederschool door naar de tweede ronde. Waaraan dankt de Broederschool zijn succes? “Er heerst zeker een gezonde competitiedrang”, vertelt leerkracht wiskunde Katleen Huyghe. “Het is wel zo dat wij uiteraard streven naar cognitief sterke wiskundige richtingen. Daarbovenop stimuleren we de leerlingen zoveel mogelijk om zich wiskundig te ontwikkelen en dit in alle studierichtingen. Er wordt constant gedifferentieerd en geremedieerd, zodat we tijdig kunnen bijsturen. ”

De bollebozen offerden vrijwillig hun vrije woensdagmiddag op om deel te nemen aan de olympiade. Na een spannende tweede ronde zijn de resultaten van over heel Vlaanderen bekend. 149 leerlingen gaan de strijd aan tegen elkaar in een spectaculaire finale. Van die 149 komen maar liefst 3 finalisten uit de Broederschool te Roeselare. “Een prachtig resultaat”, bevestigt ook leerkracht wiskunde Arne Hostens.

Trotse leerkrachten

“Het is een volledig mannelijke delegatie die de school gaat vertegenwoordigen op 21 april tijdens de finale. Ze maken er hun leerkrachten, en dan vooral die van wiskunde, heel trots mee”, voegt Arne nog toe. Of winnen een mogelijkheid is? “Dat kan zeker!”, beaamt Katleen. “In 2006 had oud-leerling Pieter Reuse een zeer succesvolle deelname aan de olympiade. Hij haalde zelf de eerste prijs! Hopelijk mogen we binnenkort opnieuw een winnaar binnen onze rangen tellen, maar trots zijn we sowieso!”

Een dikke proficiat aan Arthur Taillieu uit 4WETb – Matteo Delaere uit 4WETa en Seppe Puype uit 6WeW2.

 

Door Stéphanie Debruyne