Elk kind dat van de basisschool naar het secundair onderwijs gaat, zet een grote stap. Weg uit de vertrouwde omgeving om binnen te wandelen in een nieuwe wereld. Een vrij onbekende wereld, maar met veel uitdagingen.

Deze website laat je kennis maken met het ruime en kwaliteitsvol onderwijsaanbod van de Scholengroep Sint-Michiel. Het is de bedoeling dat elke leerling 'zijn plek' ontdekt en de school en de studierichting vindt die beantwoordt aan zijn talenten, interesses en persoonlijkheid.
De 10 scholen werken intens samen op pedagogisch, didactisch, materieel en financieel vlak. Met diepe wortels in het verleden én met oog en aandacht voor de toekomst legt elke school haar eigen accenten in onderwijs en opvoeding.

De Scholengroep Sint-Michiel biedt jongens en meisjes de mogelijkheid om tijdens de schoolweek op het internaat te verblijven. Dat kan in één van de drie modern uitgeruste internaten : Internaat Zuid en Internaat Noord bevinden zich in Roeselare, Internaat Oost in Ardooie. We streven ernaar om een warme en hartelijke thuis te zijn voor leerlingen die tijdens de schoolweek niet naar huis gaan.

De Scholengroep Sint-Michiel heeft alle troeven in huis om de toekomstdromen van onze jongeren werkelijkheid te laten worden. Een sterke groep die ook jouw vertrouwen waard is.

Caroline Flipts - Antoon Vanhuyse
Voorzitters schoolbestuur