Open blik

naar

iedereen

Alle talenten verzilveren

Bij ons maakt de leerling het verschil. De breedte van Scholengroep Sint-Michiel is de sterkte van onze scholengroep. Onze scholen bieden onderwijs waarbij elke leerling als unieke persoon kan uitblinken binnen zijn of haar kunnen. Iedere leerling heeft aparte behoeften en mogelijkheden. Op elk niveau willen we de leerling stimuleren, uitdagen en belonen.

caret-down caret-up caret-left caret-right

"Vorming is een grillig groeiproces dat vraagt om pedagogisch maatwerk, zodat de leerling kan worden wie hij is."

Plaats voor iedereen

Binnen onze scholengroep is er voor iedere leerling een passende plek.  Niet alleen natuurtalenten die graag zelfstandig hun grenzen verleggen kunnen hier terecht. Ook diegenen die net een beetje meer sturing en zorg nodig hebben, komen bij ons tot hun recht. We gaan verschillen niet uit de weg, we zoeken ze juist op. We willen recht doen aan iedere leerling. Ieder talent verdient het om tot bloei te komen in een sociale context.

 

Kansen voor alle jongeren

Onze scholen bieden een omgeving waarin er plaats is voor iedereen. Gewone en buitengewone jongeren, in de breedste zin van het woord, krijgen de aandacht en mogelijkheden die ze verdienen. Kortom, onderwijs dat aansluit bij de mogelijkheden van iedere leerling, met indien nodig begeleiding op maat. Dit gaat over begeleiding van leerlingen met autismespectrum-, gedrags- en emotionele stoornissen, maar evenzeer over leerlingen die extra uitgedaagd worden via extrascolaire wedstrijden (wiskunde-olympiades, …) of over leerlingen die via duaal leren hun vaardigheden op een aangepaste manier willen ontwikkelen. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? We laten talent, kennis en kunde groeien.

 

Scholengroep Sint-Michiel is zo ingericht dat elke leerling
zijn talenten kan ontwikkelen, met het hoofd, met de handen,
maar vooral met het hart.