Open blik

naar

initiatief

Ondernemend leren

Ondernemerschap is meer dan ondernemen. Ondernemerschap gaat over zelfsturing, co-creatie en samenwerking, actie en reflectie, risico en experiment, zin voor avontuur. We creëren waarde bij onze leerlingen door ideeën om te zetten in actie.

caret-down caret-up caret-left caret-right

"Vorming is ontdekken, leren en worden."

Ondernemende geest

Ondernemend burgerschap leer je door te doen. Onze leerlingen worden een ondernemende houding bijgebracht. Motivatie en initiatief van de leerling staan voorop. Het kan gaan over ondernemen in de zin van bedrijfsvoering, maar ook over het omzetten van ideeën naar daden, kansen zien en benutten. Jong geleerd is oud gedaan. Door de leerlingen hun eigen talenten en mogelijkheden te laten ontdekken tonen we dat ze daarmee het verschil kunnen maken in de samenleving; sommigen als ondernemer, anderen als creatieve werknemer.

Oplossingen zoeken

Leren is ontdekken, niet altijd in een rechte lijn van a naar b, met vallen en opstaan, maar altijd met de blik naar voren. Samenwerken, kritisch denken en problemen oplossen zijn voorbeelden van vaardigheden die nodig zijn tijdens en vooral na de schoolcarrière. Onze leerling wordt uitgedaagd om creatief te denken, om dingen niet zomaar aan te nemen maar zelf te onderzoeken, en om het heft in eigen handen te nemen.

 

Scholengroep Sint-Michiel bevordert het out-of-the-box-denken en stimuleert initiatief.