VMS: VMS richt stille ruimte in met centen Rode Neuzen Dag

Rode Neuzen Dag werkte dit jaar rond het welzijn van leerlingen op school. Ook de VMS registreerde zich als Rode Neuzen School en zette een aantal activiteiten op touw.

Op 27 november trokken we met alle leerlingen naar De Spil voor de Rode Neuzen Dag Scholentour. Twee medewerkers van Rode Neuzen Dag hebben de leerlingen van de VMS een lesuur lang geïnformeerd over universele preventie. Ze deden dat aan de hand van filmpjes, live getuigenissen en interactie met het publiek. Dankzij deze tour weet #generationstronger waar Rode Neuzen Dag precies voor staat en waarom het zo belangrijk is om deze thematiek met een breed publiek te delen. In de weken daarvoor vonden op onze school enkele acties plaats ten voordele van Rode Neuzen Dag. Zo verkochten de leerlingen van 5HW zelfgemaakte lekkernijen op de Lokaalmarkt in de Sint-Amandskerk in Roeselare. In het eerste jaar engageerden Elena Degryse, Victorine Bucsàn en Ella D’haene zich. Zij bakten zelf cupcakes en andere zoetigheden en verkochten die ten voordele van de actie. Alles samen werd op die manier 1.500 euro ingezameld. Rode Neuzen Dag voorziet dat deze centen in school besteed kunnen worden aan een project dat het mentaal welzijn van de leerlingen ten goede komt. Deze ruimte zal in de loop van 2020 geïnstalleerd worden.

(Vincent Vanhoorne)