VTI: Bollen op rollen voor Rode Neuzen Dag en spaghettimaaltijd voor schoolprojecten

Onze school investeerde al heel veel in het welbevinden van onze leerlingen en ons personeel. Dit ging niet onopgemerkt voorbij want op maandag 25 november kwam Q-music ’s ochtends radio maken vanuit het VTI van Roeselare in het kader van Rode Neuzen Dag. Iedereen kon luisteren van 6.00 u. tot 9.00 u. naar Sam, Inge en Wim op Q! De school plande ook wat extra animatie rond deze uitzending.
Op school stak een werkgroep Leuk Op School heel veel tijd en energie in het inrichten van een vernieuwde ontspanningsruimte voor onze leerlingen. Een werkgroep herinrichten leraarskamer deed hetzelfde. Daarnaast heeft onze school ook een uitstekende ploeg interne zorgmedewerkers, jaarverantwoordelijken en ander (onderwijzend) personeel die de leerlingen bijstaan in het dagelijkse schoolleven.
De school investeerde onder andere ook in toneelvoorstellingen tegen pesten, een project tegen gameverslaving en bewust omgaan met schermtijd, bezoek aan Tejo, … Allemaal zaken die het welbevinden van onze leerlingen moeten versterken.
Vandaar was er ook de actie voor Rode Neuzen Dag 2019 “Kom bollen op onze rollen”, een 24-uur-durende fietsmarathon voor het goede doel. Oud-leerling en –wielrenner Klaas Vantornout sloot de marathon af op vrijdagavond. Leerlingen konden ook een gokje wagen hoeveel kilometer er zou afgelegd worden in die 24 uur. Océan Van Assche uit 1ALc won deze wedstrijd en raadde het dichtst de 2952 km die uiteindelijk gereden werden op de rollen. Er was ook de traditionele chocomelkverkoop op onze school voor Rode Neuzen.

Heel wat leerlingen en collega’s ondersteunden deze acties.
We eindigden de fietsmarathon ook met een spaghettimaaltijd ten voordele van de projecten op onze school. Want lachen maakt gezond!