OJ: Op schoolreis

Schoolreizen in Onze Jeugd

Het is juni en dat betekent mooi weer, de rugzak vullen, de stapschoenen aantrekken, de ketting van de fiets smeren en schoolreizen in Onze Jeugd.

Onze eerstejaars trokken naar Bellewaerde om te gillen van plezier op de leuke attracties en kwamen tot rust in de natuur. De leerlingen van het tweede jaar gingen zwemmen in Duinenwater in Knokke-Heist. Denk aan glijbanen, stroomversnellingen, golfslagbaden, fonteinen… ’s Middags smulden ze een hotdog en sommigen waagden zich aan het frisse water van de Noordzee of speelden strandspelen.

Het derde jaar sprong op hun fiets richting Westouter, ze trotseerden de Kemmelberg en kampeerden bij boer Jan waar ze een dubbele regenboog bewonderden. Het vierde jaar stapte gezwind naar domein Hoogveld in Veldegem waar ze een spelletje kubb of voetbal speelden. Ze bezochten het Jan Breydelstadion om dan met de trein terug huiswaarts te keren.

Het vijfde jaar ontdekte West-Vlaanderen met de fiets en sliep in hun tenten met zicht op de Ijzertoren. De laatstejaars verdedigden hun gip- of kwalificatieproef en konden dan met een gerust hart hun schoolcarrière in Onze Jeugd afsluiten met een driedaagse in de Ardennen waar er heel wat grensverleggende activiteiten op het programma stonden.

En nu tijd voor een welverdiende vakantie…

Vorig Artikel

Volgend Artikel