VISO: zesdejaars ontsnappen uit escape room van de ministers

Op donderdagochtend 17 mei keken de leerlingen verwonderd op toen ze op de speelplaats kwamen. Uit het niets stond daar opeens een pop-up escape room.

Leerlingen uit het zesde jaar werden die donderdag en vrijdag opgesloten in de kamer en moesten door samen te werken verschillende opdrachten en puzzels oplossen om te kunnen ontsnappen. Spelenderwijs maakten ze zo kennis met de vele facetten van werken in de zorg en ontdekten ze hoe straf een job in de zorgsector is.

De escape room is een onderdeel van de ‘Ik ga ervoor’-campagne waarmee Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen promotie voert voor ‘werken in de zorg’. De komende jaren zijn er nog veel nieuwe en getalenteerde krachten nodig in die sector. Veel van onze VISO-leerlingen studeren met succes verder in die richtingen en werken in de zorgsector, vandaar dat we deze campagne ten volle steunen. Ook minister van onderwijs Hilde Crevits zette mee haar schouders onder dit project. We waren dan ook heel blij dat we als een van de enige scholen deze escape room mochten ontvangen.

In totaal werden zo'n 120 zesdes van beide campussen tijdens het spel opgesloten in de kamer en ze zijn er gelukkig allemaal opnieuw uit geraakt, zij het soms met een beetje hulp. In elk geval was iedereen heel enthousiast en werd het, via de opdrachten die aansloten bij sectoren zoals de kinderopvang, thuisverpleegkunde of gehandicaptenzorg, nog maar eens duidelijk hoe uitdagend de zorgsector is.