VISO: Buitenlandse stage

In maart 2018 vertrekken 20 leerlingen uit verschillende studierichtingen naar het buitenland op stage. Ze lopen drie weken stage in Finland, Zweden, Nederland of Frankrijk, in een plaatselijk woonzorgcentrum, kinderdagverblijf, kapsalon, schoonheidsinstituut of lagere school.

In september konden alle laatstejaars  met stage in hun opleiding zich kandidaat stellen. Uit 45 enthousiaste en gemotiveerde leerlingen werden 20 leerlingen geselecteerd. Zij krijgen allemaal een subsidie van het Erasmus+ project. Hierdoor is deze stage volledig gratis voor de leerlingen: niet alleen alle verblijfs- en vervoerskosten worden betaald, ze krijgen zelfs een budget voor alle andere kosten.

In februari komen Finse en Zweedse leerkrachten naar VISO om de deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden via taal- en cultuurlessen. Daarna volgen nog een teambuilding en heel wat praktische voorbereidingen. Op die manier zijn de leerlingen perfect voorbereid om er een leerrijke en onvergetelijke buitenlandse stage van te maken.