Het internaat biedt structuur

Duidelijkheid en structuur zijn in onze hedendaagse samenleving kostbare elementen. Veel jongeren voelen zich beter bij een duidelijke dagindeling en een evenwicht tussen studie en ontspanning. Het internaat helpt jongeren ook hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

 

Zelfstandig

Op internaat mag je jezelf zijn en vind je een tweede thuis. Net door het aanbieden van een vaste structuur zijn we een goede aanvulling voor de leerling. In onze internaten worden jongeren zelfstandig en ontwikkelen ze een eigen persoonlijkheid. De vaste dagindeling met een evenwicht tussen studie en ontspanning brengt de nodige rust en structuur zodat iedere jongere op eigen tempo kan evolueren naar een sterke, zelfstandige volwassene. De leerling ervaart waar hij goed in is en wat hij graag doet. Dit zelfvertrouwen geeft hem stevige wortels om sterk in het leven te staan.

 

Sociaal

Samen leven en beleven. Internen komen vanuit een heel diverse situatie samen, met een eigen persoonlijkheid en interesses. Bij onze Sint-Michielinternaten leer je hoe je een fijne leefgroep kan uitbouwen en leer je met anderen rekening houden. Net wat je nodig hebt om later ook sterk in relaties te kunnen staan. Hier maak je vrienden voor het leven.

 

Verantwoordelijk

Het internaat biedt een krachtig opvoedingsmilieu waarin jongeren leren samenleven tegen de huidige tendensen van polarisering in. Duidelijke afspraken en regels bepalen wat kan en wat niet kan, tegelijk worden de jongeren gestimuleerd om zelf verantwoordelijkheid te nemen en de wereld te ontdekken. Op die manier zorgt het internaat voor sterke vleugels om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan.

De ouders blijven onze belangrijkste partners. De internaatopvoeders en -beheerders van scholengroep Sint-Michiel staan altijd klaar voor een babbel bij het brengen of halen van de leerling.

 

Ontdek onze internaten

Voor leerlingen van Barnum, VISO en Onze Jeugd.

Voor leerlingen van basisschool De Boomgaard, secundaire school HKA en Onze Jeugd.

Voor leerlingen van Broederschool, Burgerschool, Klein Seminarie, Onze Jeugd, VABI, VMS en VTI