VISO gaat internationaal

De internationale tentakels van onze school reiken steeds verder.

Traditiegetrouw beleefden dit jaar opnieuw 23 leerlingen drie geweldige weken op buitenlandse stage in Nederland, Frankrijk, Ierland en Finland. Een ongelooflijk avontuur en erg verrijkend voor de leerlingen.

Daarnaast was er ook een buitenlandse vorming voor collega’s.  In samenwerking met Ic Dien, namen twee collega’s deel aan het Eurocom Smart project ‘Health care and social care’ in Denemarken. Ze volgden er vormingen, workshops en deden aan jobshadowing met collega’s uit 7 verschillende landen.

Er kwamen ook nog eens 3 leerkrachten en 7 leerlingen uit Groningen op bezoek. Ze kwamen kennismaken met VISO, de richtingen en de stages in de kinder- en bejaardenzorg. Volgend schooljaar is het de bedoeling om de omgekeerde beweging te maken en vanuit Roeselare naar Groningen te trekken.

De unieke digitale uitwisseling met de Chinese school uit Zhejinag loopt ook verder. De leerlingen van 6 Verzorging leren er hun Chinese leeftijdsgenoten, hun gewoontes en schoolcultuur kennen.

Tot slot kwamen in mei in 3 en 4 Humane wetenschappen ook twee buitenlandse studenten uit Honduras en Pakistan getuigen over hun cultuur in het kader van World@school.

Je merkt het, de buitenlandse avonturen blijven groeien. Een verrijking die zorgt voor een open blik op onderwijs, het werkveld en de wereld.