VISO: Barnum- en VISO-leerlingen samen in de keuken en aan de langste tafel

Partnerschool Barnum organiseerde op 4 mei 2023 een BeSafe-dag met als apotheose een gezonde picknick aan een 200 meter lange tafel in de Stokerijstraat. Onze leerlingen van 5 Sociale en technische wetenschappen en 6 Organisatiehulp kregen de vraag om een groep nieuwsgierige vierdes van Barnum wegwijs te maken in een praktijkles voeding. 500 personen van een gezonde lunch voorzien? Een mooie uitdaging om met beide handen aan te pakken!

Met veel goesting, gezonde zenuwen en enthousiaste blikken wachtten we de vierdes op in onze didactische keukens. Bij aankomst was iedereen wat onwennig, maar na een kwartier liep alles los. Vol trots en overgave maakten onze VISO-leerlingen de vierdes van Barnum wegwijs in een praktijkles met de focus op hygiëne en efficiëntie, zeker gezien de strakke timing.

Een geolied team van Barnum-VISO-leerlingen werkte in een mum van tijd 500 salades af om mee te nemen naar Barnum! Van noedelsalade met mango en avocado tot taboulé met frisse groenten en een lekkere dressing. Op het einde alleen maar lachende gezichten!

’s Middags vertrokken we naar Barnum om mee aan te schuiven aan de 200 meter lange tafel in de Stokerijstraat. Een prachtige lentedag en een imposante tafel zorgen voor een gemoedelijke sfeer en een geslaagd project. Je kan bij zo’n project alleen maar ongelooflijk trots zijn op de leerlingen. Alle talenten kwamen samen op één plaats. Fantastisch en zeker voor herhaling vatbaar!