Het internaat biedt ontspanning

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ geldt bij uitstek in de internaten van scholengroep Sint-Michiel. Mentaal welzijn is een basis voor succes binnen en buiten de school.

 

 

Plezier en verstrooiing

De jongeren kunnen na hun studietijd uitblazen in gezellige leefruimtes met zithoeken en speeltoestellen. Op woensdag kunnen ze samen buitenschoolse activiteiten (bowling, paintball, …) doen.
Daarnaast worden de eigentijdse sportfaciliteiten vaak gebruikt door de sportievelingen.
Wie naschoolse activiteiten (muziekschool, sportclub, …) beoefent, krijgt bij ons alle mogelijkheden om deze naar hartenlust te volgen.

 

 

Vrije tijd als opportuniteit

Tijdens vrije momenten leren internen met elkaar omgaan en bouwen ze sociale vaardigheden op. Het internaat is het veld waarop gespeeld wordt. Samenleven in groep zal in elke leeftijdsfase een belangrijke rol spelen. Over de verschillende leeftijden heen ontstaat een toffe vriendengroep met een sterk samenhorigheidsgevoel.

 

 

Eigenheid en gezondheid

Elke jongere heeft een eigen kamer en kan die naar eigen smaak inrichten tot een persoonlijk plekje. Wie zichzelf kan zijn, zal zich beter voelen en zal beter functioneren. Daarnaast draagt een gezonde en evenwichtige voeding ook bij tot het welzijn van iedere jongere. Ieder internaat heeft een eigen professionele keuken die dagelijks vers bereide maaltijden voorschotelt.

Elke jongere voelt zich thuis in een omgeving die gezelligheid en warmte uitstraalt. In de internaten van scholengroep Sint-Michiel wordt bewust tijd gemaakt voor ontspanning en boeiende activiteiten.

Ontdek onze internaten

Voor leerlingen van Barnum, VISO en Onze Jeugd.

Voor leerlingen van basisschool De Boomgaard, secundaire school HKA en Onze Jeugd.

Voor leerlingen van Broederschool, Burgerschool, Klein Seminarie, Onze Jeugd, VABI, VMS en VTI