Internaat Noord

Nog voor het jaar van start ging was er een smakelijk ontmoetingsmoment voor de nieuwkomers en een blij weerzien voor de oud-internen. We organiseerden een zomerbarbecue op de laatste dag van de zomervakantie voor de internen en hun ganse familie. Letterlijk viel die wat in het water en werd het een binnenbarbecue, maar de sfeer was uitstekend en het is een zeer geslaagd startschot van dit schooljaar geworden.

In de eerste week gingen we als woensdagnamiddagactiviteit genieten van spelletjes op het strand en een heerlijk ijsje op de zeedijk in Oostduinkerke. Het weer zat meer dan mee en het werd een uiterst plezante namiddag.

Omdat het niet altijd zo feestelijk kan zijn werden de woensdagnamiddagen die daar op volgden ingevuld met sportieve of creatieve activiteiten. Een reis rond de wereld, een tas of T-shirt tie-dyen, pompoenen uithollen voor Halloween of gewoon eens een leuke wandeling naar het lokaal speelpleintje...

In september mochten de nieuwe internen een meter of peter kiezen. Dit is iemand waarbij ze terecht kunnen met vragen die ze liever niet stellen aan een opvoeder. Het is ook een soort vertrouwenspersoon en iemand die je wegwijs maakt in het internaat. Kortom een grote broer of zus op internaat. Want wij zijn thuis op school en dus een soort familie waar we voor elkaar zorgen.

Op het internaat gaan we natuurlijk mee met de seizoenen en al wat daar bij hoort. De herfst en Halloween decoratie maakten plaats voor de Sintversiering, maar eenmaal hij langs geweest was met zijn pieten om snoep uit te delen en enkele internen mee te nemen in de zak, konden we eindelijk de langverwachte komst van de kerstboom vieren.

In deze periode zijn er enkele internen extra om zich beter te kunnen concentreren op de examens. Hoe meer zielen hoe meer vreugd..., dus daar zijn we allemaal heel erg blij mee.

Het wordt een prachtig jaar alweer op Internaat Noord. We zien het helemaal zitten!