Inschrijven schooljaar 2020 – 2021

Beste 12-jarige

Beste jongere

Beste ouders

De tien scholen van het Katholiek Onderwijs in Roeselare en Ardooie kijken uit naar je komst op 1 september. En jij bent zeker benieuwd naar jouw secundaire school?

Omwille van de coronamaatregelen kunnen alle geplande infomomenten en opendeurdagen niet doorgaan.

We informeren je graag

Op de websites van de scholen vind je duidelijke informatie over de lessentabellen, keuzepakketten en algemene vorming. Je bekijkt er filmpjes, snuffelt in foto’s en proeft de sfeer in elke school. Je vindt er online ook de schoolbrochure.

We beluisteren je goed

Aarzel niet om onze scholen telefonisch of per mail te contacteren. We beantwoorden graag al je vragen. Je kan ook op de website van de school je persoonlijke contactgegevens achterlaten via onderstaande link. We nemen dan zelf contact op met jou. Dan kan je met voldoende kennis van zaken al inschrijven in de school van jouw keuze.

We ontvangen je met veel plezier

Wil je een school bezoeken? Een leraar leidt jou en je ouders persoonlijk rond in veilige omstandigheden. Heb je al beslist waar je wil starten op 1 september? Ook dan leren we jou en je ouders ook echt graag kennen. Van zodra de coronamaatregelen het toelaten kan je via de website van de school een afspraak maken voor een individueel onthaalmoment of kan de inschrijving voltooid worden.

 

Schoolbrochure 2020 - 2021

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

‼ 3 voltijdse opdrachten in Onze Jeugd ➡️
www.sint-michiel.be/jobs/vacatures-in-de-scholen/

... MeerMinder

2 weken geleden
‼ 3 voltijdse opdrachten in Onze Jeugd ➡️
https://www.sint-michiel.be/jobs/vacatures-in-de-scholen/

Wij zoeken een adjunct-directeur voor het Klein Seminarie.
www.sint-michiel.be/jobs/vacatures-directies/

... MeerMinder

3 weken geleden
Wij zoeken een adjunct-directeur voor het Klein Seminarie. 
https://www.sint-michiel.be/jobs/vacatures-directies/

You can sit back and relax!
Prettige vakantie!

... MeerMinder

3 weken geleden
You can sit back and relax! 
Prettige vakantie!

We wensen Annelies veel succes toe binnen het directieteam van de VMS!Op 1 september start Annelies Cloet als nieuwe adjunct-directeur in de VMS. Zij is een bijzonder bezige bij en kijkt met veel enthousiasme uit naar haar nieuwe job. “Na mijn regentaat handel- burotica heb ik 18 jaar lang in de Burgerschool lesgegeven”, vertelt Annelies Cloet. “De voorbije jaren was ik daar graadcoördinator voor de tweede en derde graad BSO. Daarnaast gaf ik op schoolniveau beleidsondersteuning aan de directie. Ik kijk ernaar uit om iedereen in de VMS te leren kennen en samen met mijn twee collega’s van het directieteam de school verder uit te bouwen." Een ruimer interview met Annelies Cloet leest u binnenkort in het schooltijdschrift Sleutel.
... MeerMinder

4 weken geleden
We wensen Annelies veel succes toe binnen het directieteam van de VMS!

‼️‼️ BELANGRIJK BERICHT VOOR ALLE PERSONEELSLEDEN 🙏🙏

Een bijzonder schooljaar loopt ten einde. Afstand houden, mondmaskers, online lesgeven, afstandsonderwijs, circulatieplannen, … Onzekerheid, angst, frustraties, verdriet, … Wie kon eind augustus 2020 vermoeden wat er ons te wachten stond ?

Een schooljaar om nooit te vergeten of om toch maar zo vlug mogelijk achter ons te laten ? Een verloren jaar of een jaar dat ons nieuwe kansen bood ? Stilstand, achteruitgang of toch perspectief naar een ander onderwijs ?

Ik laat het aan jullie over om te oordelen.

Wat bij mij, in ieder geval, blijvend indruk gemaakt heeft, is de gedrevenheid, het volhouden en volharden in moeilijke omstandigheden, de solidariteit en samenwerking in, over en tussen onze scholen, en het positieve elan van alle medewerkers.

Positivisme won het van pessimisme. Met hart en ziel hebben jullie zich samen ingezet om, spijts alle beperkingen, onze leerlingen en hun ouders door een moeilijke periode heen te loodsen.

Om het optimaal mogelijke te bereiken hebben jullie meer gegeven dan normalerwijze mag en kan verwacht worden.

Daarom ben ik jullie, in naam van mijzelf en van het bestuur van de Scholengroep, oprecht dankbaar.

Volgend citaat uit Leeftocht van juni 2021, is zeer toepasselijk en vat één en ander heel concreet samen :

“…Omdat we het samen voor mekaar hebben gekregen en omdat we het alleen nooit gehaald zouden hebben. Omdat we dit schooljaar genereuze mensen werden die in een genereuze God geloven. Omdat we nu beseffen dat het einde van dat vreemde schooljaar een prachtig nieuw begin kan worden…”.

Aan ieder van jullie een deugddoende vakantie gewenst en…hou het veilig !

Met vriendelijke groeten,

Jan Vincent LEFERE,
Voorzitter VZW Scholengroep Sint-Michiel.
... MeerMinder

4 weken geleden

Op het einde van het schooljaar worden de leerkrachten die hun driejarig traject van aanvangsbegeleiding voltooid hebben, door het bestuur, de directie en de mentoren van de scholengroep verder op pad gestuurd. Ook dit jaar geen officieel zendingsmoment, maar toch een attentie vanwege de stuurgroep pastoraal met verrassend vreugdevolle woorden van dank en succeswensen!
... MeerMinder

1 maand geleden

Onze website zit een nieuw jasje! Je kan er voortaan ook de jobs binnen onze scholen en/of scholengroep terug vinden, maar u kunt ook zelf een spontane sollicitatie doorsturen!
Wie weet word jij wel onze nieuwe collega!
www.sint-michiel.be/jobs/

... MeerMinder

1 maand geleden
Onze website zit een nieuw jasje! Je kan er voortaan ook de jobs binnen onze scholen en/of scholengroep terug vinden, maar u kunt ook zelf een spontane sollicitatie doorsturen! 
Wie weet word jij wel onze nieuwe collega!
https://www.sint-michiel.be/jobs/


Meer