IHKA: Kennismakingstweedaagse voor de eerstejaars

We weten allemaal dat de stap van de vertrouwde basisschool (meestal onder de kerktoren) naar de middelbare school voor heel wat jongens en meisjes wat stress bezorgd.

Sinds vorig schooljaar creëren wij de gewoonte om met onze eerstejaars tweedagen weg te trekken van school, om op een ongedwongen manier met elkaar kennis te maken en ook om de klassenleraars en enkele begeleidende leerkrachten op een rustige, andere manier te ervaren. Op die manier wordt de drempel naar de middelbare school wat lager.

Het werd weer een heel aangename tweedaagse. Op donderdag 15 september trokken ze richting Westhoek. De eerste halte was het Memorial Museum Passchendaele en Tyne Cot Cemetery en stond dus helemaal in het teken van Wereldoorlog 1. De wandeling tussen de beide sites zorgden voor ruimschoots de tijd om met elkaar contacten te leggen en indrukken uit te wisselen.
s' Avonds trokken ze met de bus naar Monsalvaet in Westouter om te overnachten.  Maar eerst konden ze nog genieten van een heerlijke barbecue, gevolgd door enkele danspasjes (op bv. de aanstekelijke pinguïndans) om uiteindelijk samen in pyjama op een dekentje gezellig neer te veilen voor een komische film.
De volgende dag stond een zoektocht op de 'twee bergen' op het programma waarbij ze hun 'samenwerkingsskills' goed konden gebruiken.

Tegen de avond keerde men heel tevreden en met heel veel nieuwe vriendschappen terug naar Ardooie.