Barnum: Nieuw lesgebouw

In het kader van de samenwerking BARNUM-VISO worden nu ook de eerste bouwwerken aangevat. In het tweede trimester wordt niet alleen de turnzaal volledig gerenoveerd, ook de vernieuwing van het schrijnwerk van het internaat wordt einde dit schooljaar nog aangepakt.

Het voorlopige hoofdmenu voor de komende twee jaar voorzien we echter voor de bouw van een volledig klassencomplex met 180 nieuwe zitjes. Dat komt op de plaats van de multifunctionele zaal (beter bekend als de Barnum-kapel). De start van de werken is voorzien voor februari-maart. Op 01 september 2024 kan het lintje worden doorgeknipt.

Deze werken vormen slechts de eerste fase van de make-over van de Barnum-site.

Het nieuwe schoolgebouw op de site Ter Berken is dan weer voorzien voor september 2027.

schets van de voorkant van het nieuwe klassencomplex:

schets van de achterkant: