VTI-Roeselare neemt deel aan De FTRPRF (zusje CodeFever) – Minecraft EE wedstrijd!

VTI Roeselare gelooft in Gamebased learning. Bekijk hier onze visie: Minecraft for Education: Gamebased Learning (office.com)

In deze optiek deed de school mee aan de wedstrijd van Minecraft Education Edition: Active Citizen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Microsoft, FTRPRF en StemAlliance Europa. De leerlingen werden uitgedaagd om in groepjes van 5 hun visie op een betere wereld te bouwen. Hiervoor haalden ze inspiratie door via Minecraft te leren over Malala Yousafzai, Dalai Lama, Fridtjof Nansen en Wangari Maathai.

In totaal deden er 7 groepen mee aan zowel de Vlaamse als Europese wedstrijd. De leerlingen waren een diverse groep uit zowel de arbeidsmarkt als doorstroomfinaliteitsrichtingen van 1 tot en met 5. Het was een plezier om hen te zien samenwerken in functie van een betere wereld! We wachten vol spanning op de onthulling van de winnaars!

Benieuwd naar wat leerlingen hiermee deden? Bekijk hier 1 inzending!