VISO: Totaalspektakel Uitblinker

Tijdens het totaalspektakel ‘Uitblinker’ op vrijdag 3 juni liet het publiek van de Spil zich betoveren door de vele en diverse talenten van onze leerlingen. De aanwezigen konden er genieten van een modern sprookje in een magische wereld vol VISO-talent.

Net zoals elk sprookje, begon ook het onze met: Er was eens… heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, een bos dat nu al lang niet meer bestaat, vol verrassende figuren die allerhande avonturen meemaken en waar ze lang en gelukkig leven. Zo gaat het nu eenmaal in sprookjesboeken. Dit sprookje verliep echter net iets anders dan verwacht. Een oude, verwarde toverfee haalde een en ander door elkaar, met alle gevolgen van dien.

Onze 16 acteurs (de terechte sterren van de avond!) en zo’n 200 figuranten namen de toeschouwers mee naar het sprookjesbos. Zij gidsen hen doorheen de waaier aan talenten van de leerlingen.

 

De leerlingen Mode creëerden met hun unieke ontwerpen een eigen droomwereld. Ze gingen met jeans aan de slag en toverden de stof om tot de meest verrassende creaties.
In ons sprookjesbos kon je ook genieten van heel wat muzikaal talent. De zangers en muzikanten zetten de toon. Zowel onze gloednieuwe schoolband als enkele gelegenheidszangers waren echt een streling voor het oor.
De kunstjes en bewegingen die onze dansers, sporters en acrobaten uit hun hoed te voorschijn haalden, zijn enkel in een sprookje mogelijk. De leerlingen Haar- en schoonheidsverzorging toverden met hun creatieve kapsels en verfijnde make-up alle deelnemende leerlingen om in echte sprookjesfiguren. Zelfs voor een live-act deinsden ze niet terug.

Uiteraard mocht in ons sprookje ook een echt sprookjesbal niet ontbreken. Alle huwbare vrouwen kregen een originele uitnodiging voor het bal. Stuk voor stuk unieke werkjes, gemaakt door de leerlingen in onze artistieke vakken.

Het publiek van Uitblinker liet zich tijdens de prachtige voorstelling ontroeren en verwonderen door het unieke talent van elk individueel personage en door de chemie van de samenwerking tussen allen, leerlingen en personeelsleden, over de campussen, studierichtingen en jaren heen, zowel voor als achter de schermen.  Iedereen genoot mateloos van al het moois dat onze sprookjeswereld te bieden had en van dit totaalspektakel boordevol woord, muziek, zang, mode, schoonheid, dans, acrobatie en ander VISO-talent!

 

 

Als school zijn we ongelooflijk blij dat we dit schooljaar, na twee coronajaren, opnieuw ‘de kracht van verbinding’, ons pastoraal jaarthema, ten volle konden ervaren. Tijdens Uitblinker beleefden we dit op een heel intense wijze. Doorheen het jaar ontdekten we opnieuw de diverse talenten van onze 1180 leerlingen. Zij waren de hoofdpersonages van dit totaalspektakel én zijn de spilfiguren van onze school. Het is ontzettend verbindend om samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten en die te doen groeien, om zo tot een echt sprookje te komen…  En of we fier zijn op onze leerlingen!

Graag vermelden we hier ook expliciet onze 190 personeelsleden, die niet enkel in voorbereiding van dit spektakel, maar ook elke dag, in elke les op zoek gaan naar de talenten van onze leerlingen en het beste van zichzelf geven om ze te laten ontwikkelen!

Met een bijzonder warm dank je wel en een grote pluim vanuit het directieteam aan alle leerlingen, leerkrachten en opvoeders die samen vol enthousiasme hun schouders zetten onder Uitblinker! Door dit knap staaltje van krachtig teamwork getuigden ze wondermooi van waar wij als school voor staan: het waarderen en stimuleren van alle talenten van elke leerling.

Meer foto’s kan je bekijken op www.facebook.com/visoroeselare of op onze website.

 

Bekijk de volledige voorstelling hier: