NOORD: To bubbel or not to bubbel, that’s the question

Schooljaar 20-21, het jaar waarin we op internaat leren leven met het coronavirus…

Nog voor we de internen konden verwelkomen moesten we onze opstart organiseren volgens bepaalde richtlijnen. Hoewel we vanuit de overheid code geel opgelegd kregen, hebben wij geopteerd om ons te organiseren volgens code oranje.  Zo waren we al voorbereid op een eventuele verstrenging.

Als internaat wilden we het “thuis op school gevoel” niet uit het oog verliezen. We organiseerden het internaat zodanig dat het mondmasker niet steeds noodzakelijk was. Na een volledige lesdag met mondmasker zijn onze internen blij dat ze vrij kunnen uitblazen op internaat.
Studie, activiteiten, ontspanning, maaltijden, …. organiseren we in hun eigen bubbel waarbinnen ze zich kunnen gedragen zoals in een gezin.
Enkel wanneer de andere halve meter tussen internen van verschillende bubbels niet kan gerespecteerd worden, moeten ze hun mondmasker dragen.

Grote activiteiten buiten het internaat mogen we niet doen, maar dat hield ons niet tegen om het toch aangenaam te maken.
Volksspelen, naar de cinema, koken, quizzen, buiten sporten, wandelen, … Zelfs voor de creatievelingen onder ons werden er activiteiten georganiseerd. Tijdens het grote vaccinspel hebben we zelfs een vaccin ontwikkeld tegen het coronavirus.

Eén groot verschil merkten we wel, het ontspanningslokaal leefde niet meer zoals de vorige jaren. Samen zitten met het mondmasker zien de meeste internen niet zitten. Dit vonden zowel de opvoeders als een deel van de internen zeer jammer. Maar gelukkig konden we rekenen op onze oudste internen die hier verandering in brachten. Samen spelletjes op de gsm spelen met de jongsten, een puzzel maken, kaarten, pingpongen, biljarten, tv-kijken, … noem maar op. Het ontspanningslokaal leeft weer!!!

Zo zie je maar, ons leven is grondig door elkaar geschud. Maar niets houdt ons tegen om een aangename tweede thuis te zijn voor onze jongeren.