VABI: Afbraakwerken schoolgebouw in VABI gestart

Op 1 december ging in alle vroegte de afbraak van het U-gebouw van start. Een hoop oude bakstenen uit de jaren 30 ... maar zoveel leerlingen, ouders en personeelsleden liepen er over de drempel. Over enkele jaren staat er een nieuw gebouw. Ruim 600 leerlingen zullen eind 2022 terechtkunnen in een gloednieuw schoolgebouw. De nieuwbouw moet niet alleen het hoofdgebouw vervangen, maar ook plaats bieden aan de leerlingen die momenteel les volgen in enkele containers. Het Roeselaarse architectenbureau Bildt tekende een modern L-vormig schoolgebouw uit op de locatie van het huidige hoofdgebouw.

De nieuwe school krijgt ook een volledige nieuwe, groene en verkeersluwe omgeving.  Hiervoor is samengewerkt met de landschapsarchitecten van burO Groen. Er wordt ook een omnisportveld voorzien en achter de nieuwbouw komt een educatieve binnentuin die de school zelf gaat inrichten.
Na al deze werken ruimen in een volgende fase ook nog een loods, oude serres en enkele prefabgebouwen plaats voor een gloednieuwe serreloods. En aansluitend volgen nog meer bouwwerkzaamheden op de campus. Het gebouw van Internaat Zuid dat momenteel plaats biedt aan internen van VABI, VTI, Onze Jeugd, VMS, Burgerschool en Klein Seminarie krijgt een volledige make-over.