CLW: Bezoek aan RHIZO hotelschool

Etiquette… het lijkt zo’n ouderwets begrip en het wekt al gauw associaties met overbodige en overdreven regels op. Vatten we etiquette echter op als wellevendheid, als rekening houden met anderen, als weten hoe jij je een houding moet geven in vervelende situaties, dan is het allerminst een ouderwets begrip.

Volgende puntjes hebben wij samen overlopen:

Etiquette een internationaal gebeuren , gepaste kledij , zelfs het gebruik van de gsm heeft regels met zich mee, email etiquette, roken het kan, maar wees hoffelijk, een correcte houding, stiptheid een teken van respect en niet te vergeten etiquette aan tafel!

Om deze toe te passen in de praktijk hebben wij samen met onze studenten een bezoekje gebracht aan de hotelschool Rhizo te Kortrijk.

Daar werd ons volgend menu voorgeschoteld:

  • Een mousse van eend met een soepje van rode biet
  • Toost met wilde champignons
  • Fazant Carmen met krielaardappeltjes en appel met veenbessen
  • Suzetteflensjes

De leerlingen van het vijfde en zesde jaar restaurant stonden in voor de bediening en het bereiden van deze lekkere wildmenu.

Onze studenten deden een extra inspanning om de etiquetteregels toe te passen waarin ze dan ook weer slaagden. Daar hebben wij echt van genoten!

Een aangenaam besluit: onze leerlingen beseffen na deze dag dat zowel leerlingen van de hotelschool als leerlingen van het CLW allen hetzelfde traject moeten afleggen vooraleer ze uiteindelijk iets kunnen bereiken. De bevestiging dat ze uiteindelijk goed bezig zijn, geeft hen alvast extra energie.