Burgerschool: Leerlingenraad organiseerde opnieuw tal van acties ten voordele van de Warmste Week

Steven Devolder: "We organiseerden een donut-, klaaskoeken- en chocomelkverkoop op de speelplaatsen. We wasten dit jaar ook auto’s voor het goede doel. Dit jaar gaat onze opbrengst naar het Belgische project Born in Africa in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika.

De link met ons gekozen goede doel is terug te vinden in de 18-jarige uitwisseling die de school heeft met Hoërskool Strand, Zuid-Afrika. In 2021 is het 20 jaar geleden dat een van onze leerkrachten, Bart Deheegher, met een eerste groep leerlingen naar Zuid-Afrika vertrok op uitwisseling. Born in Africa legt de nadruk op onderwijs van kinderen in armoedesituaties in Zuid-Afrika. Hiernaast hebben ze ook een sociaal programma. Dit wordt dan weer vooral geleid door de mentoren die hun leerlingen individueel begeleiden en opvolgen. Op deze manier willen zij hun algemene kennis verrijken met belangrijke competenties. De link met onderwijs was voor de leerlingenraad belangrijk. Het project werd aan alle leerlingen van de Burgerschool voorgesteld op een woensdagvoormiddag. (https://www.borninafrica.org)

Voor onze acties kon de leerlingenraad rekenen op hulp en sponsoring binnen en buiten de school. Broodjeszaak ’t Bolleke in de Westlaan schonk ons klaaskoeken om te verkopen voor het goede doel. Ayrton Car Cleaning (Meensesteenweg 3A, Moorslede) liet ons zijn faciliteiten gebruiken op zaterdag 30 november en zondagvoormiddag 1 december 2019.

Wil je weten hoeveel geld we konden inzamelen, hou dan zeker de sociale media van onze school in de gaten.