Broederschool: winnaars van de wedstrijd Olyfran

Voor het derde jaar op rij organiseerde Olyfran (Les Olympiades du français et de la Francophonie) een wedstrijd voor de eerste graad. Uiteraard besloten wij als leerkrachten Frans van het 2de jaar om hieraan deel te nemen met onze leerlingen.

De wedstrijd vond plaats op school op woensdag 24 april 2019, vorig schooljaar dus. De leerlingen kregen vooraf de kans om te oefenen hiervoor. Onze leerlingen kregen online 50 vragen gepresenteerd over de verschillende aspecten van de Franse taal.

Vol trots kunnen we melden dat wij met onze leerlingen scoren boven het Vlaams gemiddelde. Twee van onze leerlingen behoren zelfs tot de 5% beste deelnemers en zij ontvangen het diploma van Laureaat Olyfran-Vlaanderen.

Een dikke proficiat aan Géraldine Santy (3Wetb) en Robbie Allemeesch (3Wetb). Nog 8 andere leerlingen behoren tot de 10% beste deelnemers en zij ontvangen het certificaat van Laureaat Olyfran – Vlaanderen. Proficiat aan Wout Viaene (3Weta), Emma Bonne (3Eco1a), Joren Moerman (3eco1a), Britt Kint (3Eco1b), Vienna Monstrey (3Wetb), Satine Holvoet, Aurélie Vanwildemeersch (3Wetb) en Maxine Noppe (3Wetb). Van de organisatie kregen wij 5 filmtickets als geschenk. We besloten die te geven aan de winnaar van elke klas. Op de foto zie je de winnaars per klas: Jay Dutoit (3Weta), Luigi Vanhaecke, Géraldine Santy (3Wetb), Aurélie Vanwildemeersch (3Wetb) en Robbie Allemeesch (3Wetb) samen met hun fiere leerkrachten: Angelique Depraetere en Eveline Vancoillie.