VTI: Rode Neuzen en Qmusic zorgen voor feest op de speelplaats

Het VTI van Roeselare is een ‘Rode Neuzen School’ en dat zal Vlaanderen geweten hebben! Op maandagmorgen 25 november was onze school drie uur lang het decor voor én het tijdelijke nest van ‘dé Ochtendshow van Vlaanderen’, waarmee Qmusic die week elke dag een andere school bezocht. DJ’s Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck kwamen, zagen… en noemden ons ‘een warme en hartelijke school’.

Een ‘Rode Neuzen School’ word je niet zomaar… Pas als je als school daadwerkelijk inzet op het verhogen van de mentale, fysieke en sociale weerbaarheid van je leerlingen, daarenboven een project op poten zet om dit doel te bereiken én acties organiseert om dit alles te financieren, krijg je die eretitel toebedeeld. En dan komt de opbrengst van je acties integraal naar je school terug, zelfs aangevuld met een extraatje uit het ‘Rode Neuzen Fonds’.

De al maandenlang aan de gang zijnde verkoop van chocomelk en ander lekkers op de speelplaatsen, de fietsmarathon ‘Kom bollen op onze rollen’ en de afsluitende spaghettimaaltijd zijn initiatieven die de geldla spijzen en de realisatie van het VTI-project voor dit jaar mogelijk maken: het aankleden van een nieuwe ontspanningsruimte voor de leerlingen in de feestzaal.

Het in het oog springende enthousiasme en de duidelijk gemotiveerde inzet omtrent ‘Rode Neuzen Dag’ zette Qmusic ertoe aan onze school te belonen (en te vereren) met het bezoek van hun ochtendshow. Leerlingen mochten al vanaf zes uur op school arriveren (en er waren er op dit vroege uur effectief al!) en werden er, naast natuurlijk de uitzonderlijke belevenis van ‘live radio op de speelplaats’, getrakteerd op boterhammen en chocomelk. Er was de gezellige versiering van de speelplaats met rode ballonnen en slingers. Er waren de interviews met onder andere een leerlingenbegeleidster, met leerling Jelle Walcarius over zijn gezondheidsproblemen en over hoe hij de aanpak van de school hiervan beleeft, met leerlinge Valerie Hauspie (de voorzitster van de leerlingenraad) en er was het gesmaakte pianorecital van leerling Israel Ramos Cabrera (4TEM). Er was de DJ-set van Dimitri Wouters die de fuifnummers onder de schoolbevolking al snel in beweging kreeg (hoewel de set maar zeven minuten mocht duren, wat dan weer tot enige ontgoocheling leidde) en er was de uittocht van ‘pianofietser’ Vincent Fierens… Allemaal ingrediënten van een al bij al uitzonderlijke maar zeker geslaagd te noemen vroege maandagochtend op onze school.

De heer Winok Oplinus, Roeselarenaar én bezieler van het hele Rode Neuzen-avontuur, was er ook en ook hij zag dat het goed was…

Om kwart over negen, een dikke drie uur na de start van deze memorabele ochtend, was er weer gewoon les. Jammer…

 

GéWe