VTI: WK waterstofautootjes

VTI neemt als eerste Belgische school deel aan WK in Praag met telegeleide waterstofauto

Na hun deelname aan het kampioenschap van Nederland voor telegeleide wagentjes op waterstof vertrokken Tim Kerkhof, Bernard Van Damme, Jary Deketelaere en Michiel Seys -vier leerlingen van het vijfde jaar Autotechnieken van het VTI Roeselare- naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Daar namen ze deel aan het WK Hydrogen Horizon Automotive Challenge. “ Van de veertien deelnemende scholen, dertien uit Nederland en wij als enige school uit België, konden maar zeven scholen de endurance uitrijden tijdens het Nederlands kampioenschap”, vertelde begeleidend leerkracht Johnny Corteel. “De race in Assen was een ware uitdaging en technische problemen bleven niet uit. Maar dankzij een goeie spirit tussen leerlingen en begeleidende leerkrachten slaagden we erin de zes uur durende race nipt uit te rijden.” Team ‘VTIR@omic1’ verzilverde zo een deelname aan het WK te Praag van 6 tot en met 8 juni. Het team is pas dit jaar van start gegaan, maar heeft ambitie. Al is dat vooral op lange termijn. “Met de tot nu toe opgedane kennis en ervaring hebben we ons voorbereid voor het WK. Dat was geen sinecure als je weet dat concurrerende ploegen een pak meer ervaring en technische voorsprong hebben. We namen het op tegen 17 studententeams uit Rusland, Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk en Tsjechië zelf. We zijn er voluit voor gaan en wilden stap voor stap progressie maken. Bedoeling is dat we ons voertuig technisch beter proberen te maken zodat gekende technische struikelblokken worden geëlimineerd. We werken hierbij met een langetermijnvisie die we jaar na jaar willen bereiken.”

Uiteindelijk eindigde ons team bij een eerste deelname in Praag op een eervolle 13de plaats van de 17 ploegen…

Meer info vind je op hun website.

Volgend Artikel