VTI: Leuk op school

Leuk op school

Elke dag vragen honderden mama's en papa's: "En hoe was 't vandaag?"

Hoe vaak horen de ouders dan als antwoord: "Leuk op school!" ? Waarschijnlijk nog niet genoeg. En daar willen wij iets aan doen. Met enkele leerkrachten en leden van het ondersteunend personeel hebben we onze schouders gezet onder het project "Leuk op school!".

Een eerste doelstelling is de feestzaal/studiezaal ombouwen tot ontspanningsruimte voor de leerlingen. De feestzaal omtoveren (want ja, soms voelt het wel zo) is natuurlijk niet zo simpel. Er hangt een prijskaartje vast aan al die veranderingen en daarom verkochten leerkrachten tussendoortjes op de speelplaats.

De leerlingenraad en ouderraad wilden heel graag hun steentje bijdragen aan dit project met een taartenverkoop op de open school. Heel wat leerlingen hebben positief gereageerd op die oproep en er werden tientallen  taarten/(cup)cakes gebakken door vrijwillige leerlingen en hun ouders.  Het harde werk van iedereen werd beloond. Niet alleen de buikjes van de bezoekers werden gevuld met heel wat smakelijks, maar ook het spaarpotje begint steeds zwaarder en zwaarder te wegen. We zijn goed bezig!

Natuurlijk is school meer dan chillen alleen en zijn sommigen liever actief bezig. Daarom hebben we met een enquête gepeild naar de interesses bij de leerlingen over bepaalde middagactiviteiten. Heel wat leuke ideeën zijn daarbij naar boven gekomen, zoals techniekworkshops, balsporten, gamen, filmmiddagen...

Met de vrijwillige leerkrachten zullen we in september samenzitten om de middagactiviteiten te plannen en te organiseren om dan in oktober van start te kunnen gaan.

Want het extra leuk maken op school, daar moeten we niet mee wachten hé!

Vorig Artikel

Volgend Artikel