CLW: Huis van de voeding en werfbezoek AZ Delta

CLW: Huis van de voeding en werfbezoek AZ Delta

Huis van de Voeding en AZ Delta werfbezoek

We trokken met de leerlingen van de harde sector naar de werf van het nieuwe ziekenhuis van AZ Delta in Roeselare. Nadat iedereen voorzien was van veiligheidsschoenen, een helm en een fluohesje, konden we starten aan de rondleiding doorheen het volledige gebouw. De persoon die ons rondleidde is de ingenieur die de afwerking aan de binnenkant van het gebouw opvolgt. De bovenste etage begon al vorm te krijgen terwijl de onderste etages nog volop in opbouw zijn. De leerlingen konden vragen stellen tijdens de rondleiding en waren vooral gefascineerd door de grootte van dit nieuw hoogtechnologisch ziekenhuis en het kostenplaatje van dit reusachtige project. Na de nodige kilometers doorheen het gebouw trokken we vermoeid - maar tevreden - huiswaarts.

Met de leerlingen van de zachte sector trokken we naar het Huis van de Voeding. Dit is een interactief doe- en belevingscentrum waar jongeren alles te weten komen over de wondere wereld van de voeding en de verschillende beroepen in de voedingsindustrie. Daarnaast konden de jongeren hun talent voor de voedingsindustrie testen. Aan de hand van verschillende doe-opdrachten kon je je in de schoenen van verschillende soorten medewerkers verplaatsen. Hoe snel vul jij de verpakkingen? Kan het efficiƫnter? Welk recept voor limonade geeft het beste resultaat? Weet je hoe dit komt? Dacht je aan de hygiƫnerichtlijnen bij het uitvoeren van je opdracht? Wie weet schuilt er wel een geboren kwaliteitsverantwoordelijke in jou? Of word je helemaal warm van de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten? Met dit pakket kom je alvast te weten welke job in de voedingssector het best bij jouw profiel aansluit. Een geslaagde namiddag!

Ine Vandenberghe en Liesbet Verkruysse, leerkrachten AV

Volgend Artikel