Leerlingen VABI op buitenlandse stage

Leerlingen VABI op buitenlandse stage in alle uithoeken van Europa

De buitenlandse stages in VABI draaien voor de paasvakantie weer op volle toeren: onze 4 richtingen (landbouw, tuinbouw, dierenzorg en biotechnische wetenschappen) zwermen uit naar alle uithoeken van Europa. In totaal zijn voor de paasvakantie zo’n 65 leerlingen op buitenlandse stage, en dit voor een periode van 2 tot 4 weken. Voor meer info verwijzen we graag door naar onze facebookpagina: https://www.facebook.com/stagesVABI/.

We laten nog even een leerling aan het woord van de richting Biotechnische Wetenschappen, met een getuigenis over de buitenlandse stage:

Hallo, ik ben Axelle Vanden Berghe, 18 lentes jong en geboren en getogen in Ardooie. Momenteel zit ik in mijn zesde en laatste jaar biotechnische wetenschappen te VABI. Momenteel ben ik in Almere, Nederland. Hier volg ik samen met Gervaas een cursus genaamd Urban Agriculture. In deze cursus wordt de vraag gesteld ‘hoe gaat de landbouw eruit zien in de toekomst?’ want, u weet het of niet, de overbevolking en voedselverspilling is een actueel wereldprobleem die moet aangepakt worden. We leren hier over soorten landbouw zoals hydrocultuur, aquacultuur, foodforests, stadslandbouw... We verblijven in het Landall Waterparc. ‘s Avonds kijken we een film, spelen gezelschapsspelletjes of praten wat; gegarandeerd plezier! Onze dagen bestaan uit een halve dag theorielessen en een halve dag bedrijfsbezoeken. Deze werk- en denkdagen worden afgewisseld met luchtige activiteiten zoals het bezoeken van tulpenvelden of een bezoek aan de hoofdstad Amsterdam. De bedrijfsbezoeken zijn meestal lokaal, Almere heeft veel te bieden wat landbouw beterft.
De buitenlandse stage heeft een grotere invloed op mij dan ik had verwacht. Eerst en vooral heb ik een fantastische internationale groep waarmee er een immense klik is. De vier Oostenrijkers, de drie Noren en Gervaas en ik; we zijn vrienden alsof we elkaar al jaren kennen. Mijn Engels is er verrassend goed op verbeterd, het spreken gaat vlotter en ik ben niet bang om me te uiting. De klik om een andere taal te spreken ging verrassend snel. Op een bepaald moment ging ik zelf sms’en naar Nederlandstalige vrienden in het Engels. Deze drieweekse Erasmus zal ik mijn leven lang met me meedragen. Niet alleen heb ik vrienden voor het leven gemaakt, ook heb ik heel wat bijgeleerd over Urban Agriculture, een onderwerp dat me sterker boeide dan ik had gedacht. Ik heb heel wat interessante zaken geleerd die ik zeker met me zal meedragen naar België.