Theaterstuk ‘De Nieuwe Wereld’ in IHKA

Theaterstuk ‘De Nieuwe Wereld’

De leerlingen van de derde graad IHKA brachten naar tweejaarlijkse traditie op 1-2-3 maart 2019 een nieuw theaterstuk op de bühne. Dit keer droeg het stuk de naam ‘De Nieuwe Wereld’.

Het toneelstuk vertelde op een eigentijdse manier het verhaal over Pocahontas waarbij er ruimte werd gegeven aan een kritische blik op het Disney-verhaal. Racisme en vooroordelen zijn duiveltjes die bij contacten met vreemde culturen dikwijls de kop op steken en zorgen voor heel wat ellende. Deze bedenking werd aan de aandachtige toneelbezoekers van de drie voorstellingen meegegeven.

Het initiatief van het schooltoneel biedt leerlingen de kans om hun acteertalent te ontwikkelen en te demonstreren. Voor heel wat van hen is het een grensverleggende activiteit die niet alleen hun spreekdurf voor een onbekende groep versterkt, maar hun zelfvertrouwen in het algemeen verhoogt.

Wij zien nu al uit naar de volgende editie.

IHKA_Theaterstuk_De_nieuwe_wereld