Projectdag ‘Let’s connect’

Projectdag 'Let's connect' in Onze Jeugd

Op vrijdag 1 maart vond de jaarlijkse projectdag plaats. Het thema was dit jaar ‘Let’s Connect’. We gingen op zoek naar manieren om ons meer verbonden te voelen met elkaar en met de mensen in onze omgeving. Door hen met zichzelf en hun omgeving te verbinden willen we hen versterken in hun talenten en vaardigheden.

De eerste graad kreeg in de voormiddag verschillende activiteiten voorgeschoteld. Met een doorschuifsysteem maakten de jongsten kennis met verantwoord gamen en de gevaren en voordelen van Facebook. VOC Op Stap toonde op de kaart via een interactief spel wat Roeselare allemaal te bieden heeft als vrijetijdsbesteding. In de namiddag konden de jongeren kiezen uit een aanbod van skaten in Trax, lasershooting, een interactief stadsspel waar ze op zombies jaagden of een workshop Photoshop en Scratch in de Burgerschool.

De tweede graad keek in de voormiddag naar een film. Om te voelen hoe je echt verbonden bent, werden ze vastgebonden aan elkaar met touw en speelden ze voetbal en basketbal. ’s Middags konden ze zich uitleven in een actief bosspel in het Sterrebos.

De derde graad ging in de voormiddag aan de slag met film en beeld. Ze kregen de vlogger Kevin Samyn van Mediakomeet op bezoek die hen de kneepjes van het vak leerde. Ze streden ook om binnen de tijd alle oplossingen van een escaperoom te vinden. Daarna werden ze in een spel één tegen allen uitgedaagd tegen de leerkrachten. De spierballen werden gerold en de sterksten mochten winnen en dit waren de leerlingen.

De leerlingen van Onze Jeugd konden de krokusvakantie instappen met een rugzak vol ervaringen en verbondenheid.