Leerling van de Broederschool wint VLAJO Challenge

Warre Vandewalle van de Broederschool: Winnaar Vlajo Challenge

De leerlingen van 5emt namen deel aan het VLAJO Innovatiekamp op de prachtige erfgoedsite Eperon d’Or in Izegem. Vlajo (“Vlaamse Jonge Ondernemers”) ondersteunt het ondernemerschap bij de jongeren, zoals met de mini-ondernemingen, die iedereen ondertussen wel kent.

Een Vlajo Innovatiekamp/dag is een brainstorm voor teams van leerlingen derde graad secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs die elkaar vooraf niet kennen. De teams krijgen de opdracht om voor een bepaald bedrijfsprobleem een creatieve-innovatieve oplossing te bedenken en uit te werken. Tussendoor krijgen ze advies van deskundigen. Ze stellen een businessplan op en presenteren hun idee voor een jury. Die jury selecteert aan het eind van het boeiend parcours de beste ideeën. De bedoeling is jongeren bewust te maken van het belang van innovatie en creativiteit als hoeksteen voor ondernemerschap.

Warre (5emt – Broederschool) en zijn team bedachten voor het bedrijg Prosafco (marktleider in de sector persoonlijke beschermingsmiddelen) een sustainable safety package. “Veel andere teams bedachten allerlei fantastische oplossingen,” zegt Warre. “Maar wij dachten aan wat haalbaar en realiseerbaar was. We wilden down-to-earth blijven.” En dat loonde, want het team van Warre won!

Broederschool_Vlajo_Challenge