De boomknuffelaars van de Broederschool

De boomknuffelaars aan het woord

Jongeren zijn bezorgd om het klimaat. In heel wat scholen stapten er delegaties leerlingen mee op in een van de donderdagse klimaatmarsen. Ook een delegatie van de Broederschool toonde dat hun hart niet alleen voor hun school, maar ook voor het klimaat klopt.

"We hebben maar één planeet; dit is té belangrijk om niet op te reageren. Helaas zijn er mensen die het engagement van de jongeren in diskrediet proberen te brengen, of het proberen te framen binnen een polarisatie links/rechts. Ze noemen ons smalend 'Boomknuffelaars'. Daar gaat het voor ons niet om. We laten ons niet voor een of ander karretje spannen: dit is individueel engagement." (Mattijs Deprez en Thibaut Maeseele)

"Natuurlijk is er heel wat peer pressure, zowel om mee te doen als om net niét mee te doen.En nog erger is dat er mensen zijn die heel bewust willen beschadigen, bijvoorbeeld door te proberen Anuna De Wever in diskrediet te brengen." (Alexandra Haven en Lien Goos)

"Veel mensen willen gewoon het gesprek niet aangaan. Ze luisteren niet, argumenteren niet. Ze gebruiken slogans om ons te doen zwijgen." (Mattijs Deprez)

"We willen niet defaitistisch zijn. Als individu kun je heel wat bereiken. De kleine dingen in het leven maken een verschil!!"(Lien Goos)

"We spijbelen, omdat we de aandacht willen trekken. Natuurlijk zijn er misschien een paar mensen die gaan betogen omdat ze lessen willen missen, maar voor ons gaat het daar niet om. Wij willen een signaal geven aan de overheid, dat er iets moet veranderen. Als de overheid daarop zou ingaan, zoals in Nederland, dan stoppen we met dit soort acties." (Anouk Devlieger)

Broederschool_Boomknuffelaars