VTI: Koning Filip en minister Crevits bezoeken VTI-leerlingen

Ingenieurs, elektriciens en mecaniciens zijn knelpuntberoepen in de voedingsindustrie, net als in alle andere industriële sectoren. De voedingsindustrie is niet altijd bekend als een technologische en innovatieve sector, onterecht. De voedingsindustrie zal dus blijven investeren, maar moet wel de juiste werknemers blijven vinden. Dit laatste wordt alsmaar moeilijker. Er is een hoge nood aan technische profielen. Zo werd dit schooljaar vanuit die sector een initiatief opgestart. Een technische school werkt, in samenwerking met een voedingsbedrijf, een project uit binnen het bedrijf. Het project zal binnen dit bedrijf een technische meerwaarde betekenen.

Tijdens de slothappening op maandag 7 mei waren naast heel wat prominent volk uit de voedingsindustrie, onze Koning Filip en minister van onderwijs Hilde Crevits aanwezig. Er was bijzondere aandacht voor de opdracht die de leerlingen uit de afdeling elektriciteit van het VTI Roeselare in het bedrijf hebben gerealiseerd. Jelle Garsbeke (7BIE) en Kenneth Crabbe (6SEI) realiseerden een testbord om frequentiesturingen die uit de productiehal komen uit te testen. Dit bord kan ook gebruikt worden om werknemers een interne opleiding te geven.

Dergelijke initiatieven betekenen zowel voor het bedrijf als voor de school een duidelijke meerwaarde.