VMS: VMS’ERS DOEN NU OOK AAN ‘PLOGGING’

Het hele schooljaar loopt in de VMS al Operatie Proper waarbij we afval proberen te vermijden en afval sorteren. De Zweedse trend ‘plogging’ is nu ook overgewaaid naar ons land en naar de VMS. Het is de bedoeling dat je tijdens een looptocht afval verzamelt en dat na afloop in de vuilnisbak kiepert. Het verzamelde afval wordt natuurlijk mooi gesorteerd. Deze actie kunnen we ook perfect kaderen in Operatie Proper.

De klas 4WETb ging de uitdaging aan en is op donderdag 14 juni anderhalf uur gaan ‘ploggen’ in het Geitepark en op de parkbegraafplaats. Onze nieuwe collega Charlotte Mestdag zorgde voor de organisatie van deze activiteit en kon de leerlingen enthousiasmeren. Jammer genoeg hebben we toch heel wat afval verzameld. In totaal ging het om twee vuilniszakken én een kapotte fiets.