VISO: 22ste modespektakel

What’s Your Story?
Tijdens ons 22ste modespektakel op vrijdag 8 juni in De Spil, bracht het publiek een beklijvend bezoek aan de wondere wereld van onze VISO-bibliotheek. Een bibliotheek tot de nok gevuld met boeken van, door en over onze leerlingen en hun interesses en talenten. De link met het pastoraal jaarthema Touché, geraakt door verhalen was duidelijk. En of de toeschouwers geraakt werden door deze fascinerende verhalen!

Of je nu een zwak hebt voor kunst- of muziekboeken, detectives, reisgidsen, kinderboeken of een ander genre, je werd tijdens dit totaalspektakel op je wenken bediend door onze bibliothecaressen. Onze leerlingen lieten het publiek kennismaken met de letters, woorden, zinnen en teksten die de muze in hen wakker maakten en hen tot uitzonderlijke creaties brachten.

De leerlingen Mode kropen letterlijk in hun pen en achter de typemachine om er de inspiratie uit te halen voor hun verrassende ontwerpen. Of het nu stof, plastic, verf, papier of klei is, ze creëerden er een fantasiewereld mee vol verhalen en dromen en lieten de aanwezigen meelezen door hun artistieke bril.

Leerlingen Haar- en Schoonheidsverzorging toverden met hun creatieve kapsels en verfijnde make-up alle deelnemende leerlingen om in personages die recht uit hun boek stapten. Een blik achter de schermen toonde hoe al dit moois ontstaat.

Ook de jongste leerlingen pakten de toeschouwers in met hun originele dagboeken en een beklijvend nummer als eerbetoon aan de soldaten van WO 1. Onze 158 eerstes waren trouwens niet ‘alleen’ met hun muzikaal talent. Verschillende leerlingen brachten hun vocaal of instrumentaal verhaal en in de pauze zorgde de schoolband voor de sfeer met hun songs.

Wissel je een goed boek ook graag eens af met het gesproken woord of een beeldverhaal, dan zorgden de verbale, dans- en acrobatietalenten van onze leerlingen voor variatie.

Doorheen het modespektakel lieten de aanwezigen zich meeslepen, ontroeren en verwonderen door het unieke talent van elke individueel personage en de chemie van de samenwerking tussen allen, leerlingen en leerkrachten, over de campussen, studierichtingen en jaren heen. Iedereen genoot zichtbaar van al het mooie dat onze bibliotheek te bieden had!

Als school zijn we ongelooflijk fier op de vele en diverse talenten van onze leerlingen. Zij waren de hoofdpersonages van dit modespektakel en de leerlingen staan ook steeds centraal in de verhalen die we samen als school schrijven. Zij bepalen mee de verhaallijnen waarmee onze boeiende bibliotheek gevuld werd en wordt. We vinden het heel belangrijk samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten en die te doen groeien, om zo telkens weer tot schitterende verhalen te komen. Het totaalspektakel ‘What’s Your Story’ was hier een sprekend voorbeeld van.

Meer foto’s kan je bekijken op www.facebook.com/visoroeselare of op onze website.