VISO: Hartverwarmende acties

Tijdens de voorbije koude dagen konden we ons in VISO opwarmen aan heel wat acties voor het goede doel in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Zowel leerlingen als personeel lieten zich van hun vrijgevigste kant zien.

Op beide campussen hebben de leerlingenraad en verschillende klassen wafeltjes, brownies, chocolademelk, snoepzakjes en ander lekkers verkocht en ook enkele leerkrachten organiseerden een rebus-actie. Dit alles ten voordele van het nieuwe Tejo-huis in Roeselare.

Tejo staat voor ‘therapeuten voor jongeren’ en is een vrijwilligersorganisatie die gratis laagdrempelige psychologisch ondersteuning aanbiedt aan jongeren. In enkele steden is er al een Tejo-huis en heel binnenkort starten ze ook in Roeselare. Een goed doel dus dat perfect aansluit bij onze aandacht voor welbevinden en weerbaarheid van leerlingen. De verschillende acties voor Tejo brachten samen al meer dan 1000 euro op.

Op campus Delbekestraat organiseerden ze voor het tweede jaar op rij ook zelf de warmste radio onder de naam Radio Touché. Leerlingen konden tijdens de pauzes opnieuw plaatjes aanvragen die de vrolijke dj’s vakkundig aan elkaar mixten vanuit hun eigen ‘glazen huis’. De actie bracht meer dan 300 euro op voor Samen tegen armoede (het vroegere Welzijnszorg).

Op woensdag 20 december zullen enkele leerlingen de symbolische cheque in naam van VISO overhandigen in Domein Puyenbroek waar het echte glazen huis staat. Alvast aan iedereen die mee hielp organiseren of sponsoren een hartverwarmend dankjewel!