KSR: Orphee

Misschien doet de naam Orphée niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar dat zal in de loop van de volgende maanden zeker veranderen. Orphée is immers de titel van de allereerste echte musical die in het Klein Seminarie wordt opgevoerd. Als wij u dan vertellen dat de musical werd geschreven door een leerling van de school (Lukas Gunst, 6LWE), dat straks vijftig leerlingen op de planken staan en live musiceren, en dat zowel regie, choreografie, beeld en techniek door professionelen worden begeleid, dan beseft u nu al dat het een heel bijzonder gebeuren wordt.

Het originele verhaal wordt op bekende musicalmelodieën verklankt in een eigen muziektheaterproductie: "Orphée". De acteursploeg van leerlingen bestaat uit veertien hoofdrollen, vier dansers en vijf figuranten. Voor een aantal rollen zijn er twee acteurs.

De regie van de musical is in handen van Karolien Verscheure. Zij is master theaterwetenschappen & Lerarenopleiding (UGent) en woordleerkracht bij STAP Roeselare. De choreografie en de dansproductie wordt geleid door Siska Blomme, met jarenlange ervaring in verschillende dansstijlen en gast-choreograaf in het showkoor Amuse (Leuven). De styling van de productie wordt verzorgd door Barthel Speybrouck, oud-leerling van de school en professioneel illustrator.

De muziek wordt LIVE uitgevoerd door een orkest van leerlingen en leerkrachten en bestaat uit originele bewerkingen van bestaande musical-melodieën.

De voorbereiding is volop aan de gang onder begeleiding van een ploeg leerkrachten van het college. Liesbeth Blomme coördineert de musical-productie. De muzikale leiding is in handen van Niels De Potter, die ook de arrangementen en de orkestratie uitschrijft. Collega’s Merel Lefevere en Jill Lievens ondersteunen de dans- en muziekrepetities.

Er wordt dagelijks gerepeteerd om van Orphée een voorstelling te maken die u nog lang zal heugen. De professionele omkadering staat borg voor kwaliteit en een unieke leerervaring voor alle deelnemers.

Kalender

Vrijdag 2 maart 20 uur : Première
Zaterdag 3 maart 14 uur : Voorstelling 2
Zaterdag 3 maart 20 uur : Voorstelling 3
Zondag 4 maart 18 uur : Voorstelling 4

Locatie

Feestzaal van het Klein Seminarie