KSR: Inleefreis Lievensmissie

Op vrijdag 22 december vertrekken 24 leerlingen en 4 begeleiders uit het Klein Seminarie voor drie weken op inleefreis naar India.

In het kader van 200 jaar Klein Seminarie en op uitnodiging van kardinaal Toppo van Ranchi organiseerde het Klein Seminarie in juli 2006 een veertiendaagse inleefreis voor leerlingen naar de Lievensmissie. De school heeft zich toen geëngageerd om minstens gedurende 10 jaar enkele onderwijsprojecten in het gebied van Ranchi en Lohardaga daadwerkelijk te steunen.

Het reisdoel van de zevende inleefreis 2017-2018 voor de leerlingen uit de derde graad is Ranchi, de streek waar oud-leerling pater Constant Lievens gewerkt heeft. Ze zullen er verbroederen met leerlingen uit Sint-Stanislaus High School (Lohardaga) en Girls’ School (Tongo), scholen voor basis en secundair onderwijs die jongeren vooral uit de lagere sociale klassen opleiden voor hoger onderwijs en beroepen. De inleefreis biedt tegelijk ook de kans om het grote en vreemde India te leren kennen in verschillende aspecten: natuur, cultuur, godsdienst, sociaal werk... Zo verblijven ze o.a. ook enkele dagen in Calcutta en maken ze er kennis met het levenswerk van Moeder Teresa. De reis start in Mumbai waar ze het werk van Zuster Jeanne Devos leren kennen voor de vele minderjarigen die als huishoudhulp werken.

U kan het inleefverhaal elke dag op deze blog volgen : http://www.lievensmissie.be

Vorig Artikel