Burgerschool: JIEHA-project

Ook dit schooljaar proeven de leerlingen van het 4de jaar Ondernemen en IT van de wereld van de zelfstandige via hun JIEHA-project. Ze gaan van start met een eigen bedrijfje met de steun van de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen.

JIEHA staat voor ‘ondernemen met engagement’.  De leerlingen kiezen voor een product met aandacht voor eerlijke handel en een beperkte ecologische impact. Lokale producten genieten de voorkeur. Zo verkopen ze o.a. truffels, noten, mosterd, honing, cuberdons …

Om hun product in de kijker te zetten voeren ze hun eigen marketingcampagne. Er wordt vooral verkocht aan vrienden en familie en ook op de kerstmarkt zullen ze niet ontbreken.

Naast de winst voor het goede doel is het de bedoeling dat de leerlingen leerwinst behalen. Doorheen het project trainen ze heel wat vaardigheden. Bij de verdeling van de verschillende taken ontdekken ze bv . dat communicatie een heel belangrijke factor is.