Barnum: Wetenschappenlokalen ondersteunen flexibele werkvormen

In Barnum worden op dit moment twee lokalen vernieuwd voor de vakken wetenschappen-STEM. Na uitvoering (begin tweede trimester) beschikt de school over vijf dergelijke klassen met telkens een verschillende opstelling en dus ook dito mogelijkheden.
Als eerste nieuwe optie werd er gekozen voor een opstelling waarbij zowel experimenten als theorie aan bod kunnen komen. Op die manier biedt het lokaal niet alleen extra mogelijkheden naar de wetenschappelijke inhoud toe maar faciliteert het evenzeer co-teaching , groepswerk, …
Het tweede lokaal is vrij traditioneel van opstelling maar met een moderne demonstratietafel en innovatieve mogelijkheden op vlak van projectie en ‘activboard’. Als leerkracht beschik je over alle nodige tools om leerlingen in te leiden in de boeiende wereld van de wetenschappen en ze nieuwsgierig te maken naar de toepassingen en mogelijkheden ervan.
Deze vernieuwingen bieden de leerkrachten een waaier aan mogelijkheden om de leerlingen een stevige basis te geven en tegelijkertijd uit te nodigen, uit te dagen in de wereld van wetenschappen en techniek. Aangepaste werkmethodes geven hen meer kansen om samen verder te evolueren.
Deze realisatie is mogelijk dankzij onze scholengroep Sint-Michiel en het Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs.