Barnum: Pilootschool ‘Sport beweert je school’

De uitwerking van het project krijgt vorm. Zoals het bij beweging hoort , is Barnum stevig aan het opwarmen om na de kerstvakantie pijlsnel uit de startblokken te schieten.

Op 22 november was Paul Van Den Bosch te gast in Barnum. Deze coach van heel wat Belgische topsporters wist de leerkrachten en de leerlingen van het seminarie Sport en Gezondheid te overtuigen waarom we meer moeten bewegen (en dat hoeft echt geen extreme sportbeoefening te zijn)! Minder fysieke klachten, betere immuniteit, hogere stressbestendigheid en zo ook een hogere productiviteit in ruil voor 10 000 stappen per dag.
Met dank aan The Golden Circle hopen we onze goede voornemens ook langer vast te houden.
Zeker onze leerlingen zitten veel te veel uren stil. Op 28 november gaven de leerlingen van het seminarie Sport & Gezondheid in elke klas uitleg waarom we vanaf januari willen starten met bewegingstussendoortjes. Zij zorgen ook voor extra prikkels om de middagpauze actiever te maken. De fitnesstoestellen op de speelplaats werden al geleverd (en meteen ondergesneeuwd) en in vele klassen werden de bewegingstussendoortjes al ingevoerd. En dat nog voor het startsignaal werd gegeven! Ready for take off….